به وب سایت مرکز پژوهش های دانش بنیان فرهیختگان زرنام خوش آمدید ۱۴۰۳ يکشنبه ۴ آذر
منو
آخرین مقالات
آمار بازدید کنندگان
کاربران حاضر : 6
بازديد امروز : 22
آمار کل : 2460343
اثر حرارت دهي با دماي ثابت 120 درج_سانتي گراد بر مقدار عدد پراکسيد جوانه گندم حا ...
۱۳۹۰ بيست و يکم اسفند
 
 

جوانه گندم بخاطر دارا بودن املاح، فیبر، سرشار بودن از ویتامین E، مقاديري تركيبات پروتئيني و چربي و همچنين اسيدهاي آمينه اساسي است كه بدن انسان قادر به توليد آنها نيست، از اهمیت تغذیه­ای بالایی برخوردار می­باشد. يكي از مسائل موجود در نگهداري جوانۀگندم وجود مواد اكسيداتيو مي­باشد. اكسيداسيون چربي­ها از مهمترين عوامل فساد و تخريب مواد مغذي موجود مي­باشد. چربي­هاي غير اشباع نقش مهمي در طعم، عطر، بافت و كيفيت تغذيه­اي جوانه­ها دارند. فساد اكسيداتيو سبب ايجاد طعم و عطر نامطلوب و تخريب جزئي يا كامل ويتامين­ها و ديگر مواد مغذي از طريق واسطه­هاي شيميايي در مراحل مختلف اكسيداسيو مي شود. در این تحقیق تاثیر زمان­های مختلف حرارت­دهی با دمای ثابت 120 درجۀسانتی­گراد بر مقدار عدد پراکسید جوانۀگندم حاصل از آسياب گندم دوروم رقم ياواروس كه در شركت آردِزر گروه صنعتی زر جهت توليد سمولينا استفاده مي­شود، مورد بررسی قرار گرفت. جوانه­هاي گندم در سيني­هاي مخصوص به ضخامت لايه يك سانتي­متر قرار داده شد. سپس سيني­ها درون آون 120 درجه سانتي­گراد در زمان­هاي 30، 60، 90، 120، 150 و 180 دقيقه قرار داده شدند و جوانه­گندم بدون حرارت­دهی بعنوان شاهد ملاك قرار گرفت. اين آزمايش در قالب طرح كاملاً تصادفي با 4 تكرار مساوي انجام گرفت. برای ارزیابی مقدار عدد پراکسید، ابتدا چربی جوانۀگندم­های تیمار شده به روش استخراج سرد، استخراج و عدد پراکسید با استفاده از روش کار استاندارد ملی 4179، که اندازه­گیري عدد پراکسید در روغن­ها و چربی­هاي خوراکی می­باشد، اندازه­گیری شد. نتایج نشان داد که با حرارت­دهی با دمای 120 درجۀسانتی­گراد تا زمان یک ساعت، عدد پراکسید افزایش و پس با ادامه زمان حرارت­دهی، عدد پراکسید کاهش پیدا می­کند. علت افزایش عدد پراکسید در ابتدای حرارت دهی احتمالاً به­واسطۀ فعال شدن آنزیم پراکسیداز می­باشد. با ادامه فرآیند حرارت­دهی آنزیم پراکسیداز دناتوره شده و مقدار عدد پراکسید کاهش می­یابد. بصورتی که مقدار عدد پراکسید در زمان 150 و 180 دقیقه با تیمار شاهد اختلاف معنی­داری نداشت

[ ضمیمه ها ]
فایلتعداد دانلودحجم فایلدانلود
اثر حرارت دهي با دماي ثابت 120 درج_سانتي گراد بر مقدار عدد پراکسيد جوانه گندم حاصل از آسياباني گندم دوروم.pdf337 98.58کیلو بایت
اثر حرارت دهی با دمای ثابت 120 درجۀسانتی گراد بر مقدار عدد پراکسید جوانه گندم حاصل از آسیابانی گندم دوروم.doc348 101.5کیلو بایت

ارسال نظر
نام شما
ایمیل
وب سایت
 
شرح نظر
عبارت زیر را در کادر وارد کنید

ارسال نظر
 
اطلاعات مطلب
گروه
بازدید 4908