به وب سایت مرکز پژوهش های دانش بنیان فرهیختگان زرنام خوش آمدید ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ آذر
منو
آخرین مقالات
تبلیغات
آمار بازدید کنندگان
کاربران حاضر : 53
بازديد امروز : 283
آمار کل : 2459220
فعالیت 

 گروه صنعتي و پژوهشي زر با بهره گيري از متخصصان ايراني، موفق به توليد لازانيا ي پيش پخت توسط استفاده از سيستم بخار به جاي آب داغ گرديده كه اين امر علاوه بر افزودن افتخاري ديگر در كارنامه گروه صنعتي زر،كسب عنوان نامزد دريافت ايده برتر از دومين جشنواره بين المللي جوايز تحقيق و توسعه را براي اين گروه به ارمغان آورد.

توليد لازانيا پيش پخت با استفاده از بخار آب

با توجه به تغییر سبک زندگی تقاضا براي مواد غذايي نيمه آماده در حال افزايش است. تمايلات مصرف كننده هاي كنوني در ارتباط  با مصرف وعده هاي آماده قابل گرم كردن توسط مايكروويو كه سريع و آسان آماده  مي شوند افزايش روز افزوني يافته است اين نوع محصولات در كارخانه ابتدا تحت شرايط پخت (pre-cooked) قرار گرفته و سپس توسط خشك كن هاي مخصوص ، خشك مي شوند تا در زمان مصرف نياز به پخت نداشته باشند. گروه صنعتی و پژوهشی زر نیز لازانیای pre-cooked را برای اولین بار تولید نمود. در پروسه تولید این لازانیا ابتدا مواد اوليه شامل آرد سمولینا، آب وارد ميكسر شده و فرآيند مخلوط كردن و مالش دادن جهت تشكيل ساختار گلوتني بر روي آن انجام مي شود. پس از آن خمير وارد اكسترودر شده و با فشار به سمت قالب جهت تشكيل ورقه يكدست و يكنواخت هدايت مي شود. پس از تشكيل ورقه ، توسط كانويرهايي به غلطكهايي كه ضخامت ورقه را تنظيم مي كنند هدايت مي شود و از آنجا به تونل پخت هدايت مي شود. در گذشته فرایند ژلاتینه شدن نشاسته با آب داغ انجام می‏شد برای اولین بار در دنیا در کارخانه زرماکارون تونل پخت با آب داغ  به تونل پخت با بخار آب فوق اشباع تبدیل گردید. جایگزینی بخار با آب داغ علاوه بر کاهش میزان انرژی باعث افزایش ارزش تغذیه ای و از دست نرفتن مواد مغذی می گردد. پس از مرحله پخت ورقه های لازانیا به خشك كن منتقل مي شود. خشک کن های لازانیای pre-cooked متفاوت با خشک کن های معمولی بوده و در آنها از امواج مادون قرمز برای خشک کردن استفاده می شود تا علاوه بر کاهش زمان و انرژی مصرفی از 8ساعت به 30 دقیقه، قابلیت هضم محصول افزایش یابد. در حقيقت امواج IR،  موجب باز شدن ساختار ميكروسكوپي و در نتيجه افزايش درجه ژلاتينه شدن نشاسته و كاهش فاكتورهاي ضد تغذيه‏اي خواهد شد. پس از عبور ورقه لازانیا از  خشك كن وارد دستگاه برش مي شود. در آنجا به اندازه هاي مشخصي برش خورده و به تونل خنك كننده هدايت مي شود و در نهايت وارد دستگاه بسته بندي مي شود.