به وب سایت مرکز پژوهش های دانش بنیان فرهیختگان زرنام خوش آمدید ۱۴۰۳ پنج شنبه ۶ ارديبهشت
منو
آخرین مقالات
تبلیغات
آمار بازدید کنندگان
کاربران حاضر : 6
بازديد امروز : 206
آمار کل : 2334521
ماكاروني پري بيوتيك 

ماکارونی پری بیوتیک:

با توجه به آن كه در عصر حاضر رژیم غذایی مردم فاقد مقادیر كافی ویتامین‏ها و املاح معدنی برای تأمین سلامتی بدن بوده و از سوی دیگر درصد عمده آن را چربی‏ها و غذاهایی با كمیت بالا و كیفیت پایین تشكیل می‏دهد، پری‏بیوتیك‏ها توجه بسیاری از متخصصین تغذیه را به خود جلب نموده‏اند. با وجود تغذیه نامناسب و رایج در كشور، اهمیت استفاده از این تركیبات كه می‏تواند قسمت عمده‏ای از نیازهای بدن را تأمین كنند، بیش از پیش مشخص می‏شود.

پری‏بیوتیک كه در لغت به معنی "پیش نیاز زندگی" است،‌ ترکیبات غذایی غیر قابل هضمی می‏باشند که بطور سودمندانه‏ای بر روی سلامتی میزبان اثرگذار هستند . آن‏ها به طور انتخابی سبب تحریک رشد و فعالیت تعدادی از باکتری‏های مفید روده می‏گردند. یكی از ویژگی‏های مهم در خصوص این تركیبات این است كه آن‏ها باید مقاوم در برابر آنزیم‏ها و ترکیبات ترشح شده در بزاق و روده کوچک باشند تا بتوانند به صورت دست نخورده در دسترس باكتری‏های مفید روده بزرگ قرار گیرند.

با توجه به این كه دمای خشك كن‏ها در حدود90 درجه سانتی گراد می‏باشد و عمل اكسترود شدن در بیش از 120 دور صورت می‏گیرد؛‌ در راستای تولید این ماكارونی تحقیقات می‏بایستی به طوری جامع بودند كه از بهترین نوع پری‏بیوتیك استفاده می‏گشت. در حقیقت نوع پری‏بیوتیك به كار برده شده باید به گونه‏ای باشد كه در دمای بالا و طی فرایندهای لازم حل نشده و علاوه بر این طعم و بافت نامطلوب نداشته و همچنین از لحاظ رنگ و ظاهر مورد پسند مصرف كننده قرار گیرد. در ماكارونی پری‏بیوتیك "زر ماكارون" از اینولین كاسوكرای بلژیك استفاده شده است؛ چرا كه خواص مورد نظر را دارا بوده و اثرات پری‏بیوتیك را پس از طی فرایندها و پخت مجدد در قابلمه، در بدن احیا می‏كند. 

افزودن این تركیبات به ماكارونی می‏تواند اثرات مفیدی را به همراه داشته باشد كه به عنوان نمونه به موارد زیر اشاره می‏شود:
1. تاثیر بر كاهش یبوست: فیبر ها با تخمیر ناقص در بدن سبب محصور شدن آب درون دستگاه گوارشی شده و از طرف دیگر  تخمیر غذاهای فیبردار در بدن سبب افزایش حجم میکروبی و افزایش مدفوع می‏شود.
2. تاثیر بر کاهش چربی خون: پری‏بیوتیک قادر است سبب کاهش چربی خون شود.
3. تاثیر بر روی بیماری‏های التهابی: پری بیوتیک‏ها می‏توانند با تغییر فلور باکتریایی دستگاه گوارش سبب افزایش ایمنی و کاهش بیماری‏های التهاب روده‏ای شوند.
4. تاثیر در پیشگیری از سرطان روده بزرگ: در اثر واكنش‏های حاصله از فعالیت مابین تركیبات پری‏بیوتیكی و باکتری‏های تخمیرکننده روده بزرگ، کنترل و مهار رشد سلول‏های سرطانی میسر خواهد شد.
5. تاثیر بر جذب عناصر مفید: مطالعاتی در این زمینه بر روی انسان و حیوانات انجام گرفته که نشان دهنده نقش مثبت پری‏بیوتیک‏ها در جذب آهن، منیزیم، کلسیم و روی است.