به وب سایت مرکز پژوهش های دانش بنیان فرهیختگان زرنام خوش آمدید ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۳ آذر
منو
آخرین مقالات
تبلیغات
آمار بازدید کنندگان
کاربران حاضر : 37
بازديد امروز : 1100
آمار کل : 2466242
ماكاروني سبوس دار 

ماکارونی سبوس دار:

سبوس، لایه سخت بیرونی دانه گندم است كه حدود 5/14 درصد از وزن دانه را تشکیل می‏دهد.
این تركیب منبع غنی از فیبر‏های رژیمی، نشاسته، پروتئین، ویتامین‏ها و مواد معدنی می‏باشد. با توجه به سرشار بودن سبوس گندم از نظر میزان ویتامین­ها و املاح، بدیهی است که هر چه آرد مصرفی کامل‏تر باشد، یعنی درصد بیشتری از سبوس در آرد وجود داشته باشد؛ در نتیجه فرآورده نهایی نیز حاوی مقادیر بیشتری از انواع ریزمغذی­ها خواهد بود.
استفاده از ماكارونی سبوس­دار در رژیم غذایی راهی برای حفظ سلامت می­باشد. بیشتر اجزای سلامتی بخش و پروتئین‏های دانه گندم در طول فرآیند آسیابانی حذف می­شوند اما از آن­‏جایی که در فرآیند تولید ماكارونی سبوس­دار از گندم کامل استفاده می­شود، این امر می­تواند منجر به افزایش ارزش تغذیه­ای گردد.ماكارونی سبوس‏دار پاستایی است که از گندم به دست می‏آید، به این معنی که آرد آن شامل پوسته، جوانه و اندوسپرم گندم می‏باشد. این نوع ماكارونی از نظر فیبر و مواد مغذی غنی‏تر از آن‏هایی هستند که از آرد نول حاصل می‏شوند و به طور قابل توجهی از نظر ساختار و طعم متفاوت هستند.

از جمله خواص فراسودمند این ماكارونی‏ها می‏توان موارد زیر را بیان نمود:
1)  کاهش ریسک ابتلا به تصلب شرائین و سکته قلبی
2) پیشگری از سرطان پروستات و رحم
3) كاهش کلسترول خون
4) پیشگیری از دیابت نوع دوم
5) کاهش بروز ابتلا به آسم در دوران کودکی
6) پیشگیری از یبوست و سایر بیماری های روده بزرگ
7) کاهش وزن در نتیجه احساس سیری حاصل شده از مصرف آن
8) کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان
9) افزایش هوش كودكان به دلیل ذخیره آهن موجود