به وب سایت مرکز پژوهش های دانش بنیان فرهیختگان زرنام خوش آمدید ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ آذر
منو
آخرین مقالات
تبلیغات
آمار بازدید کنندگان
کاربران حاضر : 14
بازديد امروز : 138
آمار کل : 2459075
سازمان بين المللي پاستا(ماکاروني) IPO  

سازمان بين المللي پاستا(ماکاروني) IPO   

 

 

ماموریت:

سازمان بين المللي پاستا ، در تاريخ بيست و پنجم اکتبر سال 2005 تأسيس شد و در تاریخ بیست و ششم اکتبر 2006، فعاليت خود را به صورت رسمي آغاز نمود. این سازمان نهادي غير انتفاعي است و مأموريت آن، افزايش ميزان مصرف  ماکارونی و ايجاد آگاهي در مصرف کنندگان از طريق بالا بردن درک آنان نسبت به ارزش غذائي و خواص سلامت بخش اين فراورده غذائي می باشد البته آگاهي دادن در خصوص منافع تجاري صنعت توليد پاستا و ارائه تصويري از اين صنعت در سطح بين المللي نيز از جمله ديگر مأموريتهاي اين نهاد می باشد.
سازمان بين المللي پاستا به دنبال مأموريتهاي خود، این اهداف را در پیش می گیرد:
1-  تنظيم فعاليتهاي ارتباطی در سطح بين المللي در راستای حمایت و حراست از تولید
2- توسعه راهبردهاي عمومي توسط اعضاي خود به منظور افزايش ميزان مصرف پاستا در سراسر جهان
3- ارائه اطلاعات مربوط به ارزش غذائي پاستا، آموزش، پژوهش و برنامه هاي تبليغاتي (مانند مراسم روز جهاني پاستا)
4- ایجاد مجموعه ای متشکل از کارشناسان بين المللي و شناخته شده در زمينه تولید پاستا، ارزش تغذیه ای و سلامت اين فراورده غذائي و انجام کليه اقدامات لازم در اين خصوص (مصاحبه هاي رسانه اي، انتشارات، پژوهش، نشست ها، کارگاه هاي آموزشي) و بالاخره مديریت بحران
5- مديريت ارتباطات رسانه اي
6- جمع آوري کليه اطلاعات مرتبط با فعاليتهاي تبليغاتي صورت گرفته درباره پاستا در کشورهاي گوناگون، مقالات تغذيه ای، اطلاعات آماري و هر نوع اطلاعات مؤثر ديگر براي اعضا، به گونه اي که تمام اعضا بتوانند از ارزش افزوده ارائه شده، از طريق عضويت در سازمان بين المللي پاستا بهره مند شوند.
7- تشويق روابط بين المللي و تعامل ميان اعضا
8- ارتقاء سازمان بين المللي پاستا در سطح جهاني، به گونه اي که بتوان آن را به عنوان نهادي تخصصي در نظر گرفت که قادر است به اعضاي خود، مصرف کنندگان، متخصصين سلامت و ساير مؤسسات، در خصوص موضوعات مختلف که به تولید و مصرف پاستا مربوط است مشاوره دهد و تبدیل به نیرویی درراستای گسترش و توسعه بازار جهانی پاستا گردد.

درس یک:

درس دو:

بلژیک . فرانسه . آلمان  

وضعیت جغرافیایی:



همانطور که مشاهده می کنید در شمال بلژیک دریای شمال،در شمال فرانسه کانال انگلیس،در غرب آن خلیج بیس کی، در جنوب آن دریای مدیترانه و در شمال آلمان نیز دریای شمال و دریای بالتیک قرار دارند.

سوال : چه کشورهایی با این 3کشور همسایه هستند؟ 

 جواب: هلند،luxemburg، سوئیس، موناکو، آندورا، اتریش، جمهوری چک،دانمارک، لهستان، اسپانیا و ایتالیا.

سوال: پایتخت این سه کشور را نام ببرید؟

جواب: بروکسل پایتخت بلژیک، پاریس پایتخت فرانسه و برلین پایتخت آلمان

نگاهی به نقشه جهان:

عرض جغرافیایی کشور خود را در نقشه جهان با این سه کشور مقایسه نمایید.این سه کشور در نیمکره شمالی کره زمین قرار گرفته اند و با قسمت های شمالی آمریکا و کانادا، بخش های جنوبی روسیه، قزاقستان، اکراین، مغولستان و بخش های جنوبی چین در یک عرض جغرافیایی هستند.

سوال: مشخصه بازر هر کدام از این کشور ها چیست؟

جواب: بروکسل بلژیک پایتخت اتحادیه اروپا است. غذاها، شراب و پنیر فرانسه در دنیا معروف است. آلمان نیز دو رودخانه معروف به نام های موزل و راین، جنوبی ترین بخش های این کشور را نیز کوه های آلپ فرا گرفته است.

وضعیت کشاورزی در این کشورها:

بلژیک: کشاورزی در بلژیک شامل کشت محصولات و دامپروری می باشد. تنها بیش از یک سوم زمینهای بلژیک جهت کشاورزی و جنگلداری  صرف می شود.

عمده ترین محصول بلژیک : جو، ذرت، سیب زمینی، چغندر قند، گندم، برخی میوه ها و سبزیجات می باشد. شیلات نیز در بلژیک صورت می گیرد ولی بیشتر به کشورهای اروپایی صادر می شود.

فرانسه: از جمله معدود کشورهایی است که نیاز های غذایی مردم خود را تمام و کمال برآورده می سازدو در میان سایر کشور ها بیشترین صادرات را دارد.. بیشترین جنگلهای حاصلخیز در شمال فرانسه قرار دارند اما مناطق حاصلخیز دیگری همچون بریتانی ( به علت کشت سبزیجات)، languedoc، بورگاندی، بندر بردو (به دلیل داشتن تاکستان های وسیع)، پرونس ( به علت کشت زیتون و باغ میوه و نیز پرورش گل) نیز معروف می باشند.

عمده محصولات فرانسه گندم، حبوبات، چغندر قند، سیب زمینی و انگور می باشد. دامپروری نیز به اندازه تولید لبنیات مهم است.

آلمان: بخش مهم اقتصاد آلمان را کشت گندم، سیب زمینی، جو، چغندرقند، میوه و کاهو دربرگرفته است. آب جو و شراب نیز در آلمان تولید می شود.

تاریخچه پاستا در این کشورها : 

بلژیک : اولین کارخانه مکانیزه پاستا در بلژیک توسط شخصی به نام Joseh Soubry  در سال 1921 میلادی تاسیس شد و تا امروز نیز به فعالیت خود ادامه می‏دهد. پاستا یک غذای محبوب در بلژیک محسوب می‏شود و معمولا با محصولات دریایی و سبزیجات سرو می‏گردد. سرانه مصرف سالانه برای هر بلژیکی 5.4 کیلوگرم است. 

فرانسه : تاریخچه پاستا در فرانسه بر می‏گردد به سال 1700 میلادی در جنوب فرانسه نزدیک ایتالیا. پاستا به سرعت در میان مردم محبوب شد طوری که در 1900 میلادی در سراسر پاریس ورمیشل و لازانیا تولید میشد. امروزه در حدود 8 کارخانه بزرگ پاستا در فرانسه وجود دارد و می توان گفت بطور متوسط سرانه مصرف سالانه هر فرانسوی8 کیلوگرم است.

آلمان : پاستای آلمانی بیش از صد نوع مختلف دارد و اغلب از گندم دوروم تهیه می شود. در آلمان از تخم مرغ نیز در تهیه نودل استفاده می گردد و نوع نودل بسیار مغذی بوده و طرفداران بسیاری دارد. سالانه 335,000 تن محصول ماکارونی در آلمان تولید می شود و سرانه مصرف سالانه هر آلمانی 8 کیلوگرم است.

دستور پخت : 

 

بلژیک : پنه با بروکلی و گوشت

مواد لازم: پنه 350 گرم – کلم بروکلی خرد شده یک عدد – روغن زیتون 30 گرم – گوشت 80 گرم- سیر دو حبه - فلفل قرمز تند به میزان لازم- جعفری ساطوری شده 15 گرم- پنیر پامزان رنده شده

طرز تهیه: پنه را نیم پز کرده و سپس بروکلی را به آن اضافه نمایید. در ظرف دیگری گوشت را سرخ نمایید و نمک و سیر را به آن اضافه کنید و وقتی طلایی رنگ شد از روی حرارت بردارید. پاستا و بروکلی را آبکشی نموده و به مواد داخل ماهیتابه اضافه نماییدو نمک، فلفل  و روغن را به آن افزوده و خوب بهم بزنید و قبل از سرو غذا پنیر پارمزان رنده شده را روی مواد بریزید. 

 

فرانسه : اسپاگتی با قارچ و کدو و ترخون

مواد لازم : اسپاگتی 340 گرم- روغن زیتون 2 الی 4 قاشق غذاخوری – کدوی خرد شده 450 گرم- پودر فلفل قرمز نصف قاشق غذاخوری – قارچ خرد شده 900 گرم- ترخون ساطوری شده به میزان بسیار کم – جعفری ساطوری شده دو قاشق غذاخوری-  دو حبه سیر بزرگ – دو عدد سیب زمینی خرد شده

 طرز تهیه : یک الی دو قاشق غذاخوری روغن زیتون را در یک ماهیتابه نچسب ریخته و روی حرارت ملایم قراردهید. کدو و پودر فلفل قرمز را به آن اضافه کنید بعد از اینکه مقداری نرم شد حدوداً پس از سه دقیقه آن را داخل یک کاسه بریزید. مجدداً یک الی دو قاشق روغن زیتون داخل ماهیتابه ریخته و روی حرارت ملایم قراردهید. قارچ را به آن اضافه نموده و بعد از اینکه مقداری سرخ شد مخلوط کدو و سبزیجات و سیر را به آن بیافزایید و در نهایت نمک و فلفل و پاستا و سیب زمینی را اضافه کنید. غذا آماده شد.

 

آلمان : پاستای مخصوص آلمان

مواد لازم:  پیاز خرد شده یک عدد- روغن زیتون با روغن کانولا دو قاشق غذاخوری- تره فرنگی خرد شده یک دسته- هویج خرد شده 250 گرم- قارچ 250 گرم- آب گوشت یک دوم فنجان- خامه یک فنجان- پاستای اسپاتزل آلمانی 250 گرم- گوشت 600 گرم- سیر یک حبه- جعفری ساطوری شده یک دسته- تخم مرغ دو عدد- پودر نان سه قاشق – نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه: پیاز را با یک قاشق غذاخوری روغن در یک ماهیتابه بزرگ سرخ کنید و کنار بگذارید. تره فرنگی و هویج را به مدت 3 الی 4 دقیقه داخل آب نمک گذاشته و سپس آبکش نموده و خشک کنید. قارچ ها را شسته و خرد کنید. ماهیتابه را روی حرارت ملایم قرار داده و قارچ ها را سرخ کنید. ابتدا آب گوشت و سپس خامه رااضافه نموده و به مدت 15 دقیقه با حرارت ملایم بپزید.گوشت و پیاز و تخم مرغ و پودر نان و نمک و فلفل را با هم مخلوط کرده و گلوله های گوشتی کوچک درست کنید و سرخ نمایید.نمک و فلفل و گلوله های گوشتی را به سس سبزیجات اضافه کنید و این موارد را روی پاستای مخصوص بریزید و میل نمایید.

 

بلژیک

پایتخت : بروکسل

زبان : فرانسه- فلمیش

بیشتر وعده های اصلی با گوشت و ماهی است. شکلات و آبجو های بلژیک نیز معروف است. غذای ملی بلژیک moules نوعی صدف دریایی است که غالباً با آب گوشت و سیب زمینی سرخ شده سرو می شود. دیگر غذای سنتی بلژیک gauffres نوعی خاگینه است که در ماهیتابه های دوجداره سرخ می شود و smoutebollen نیز نوعی خمیر شیرینی است که سرخ می شود و به صورت داغ و بویژه در فستیوالها و نمایشگاه ها سرو می شود.

مطالب جالب: در بلژیک شکلات بسیار زیادی تولید می شود بطوری که روزانه برای هر نفر بلژیکی می توان چندین تکه شکلات در نظر گرفت. در فرودگاه بین المللی بروکسل بیش از هر جایی در دنیا شکلات به فروش می رسد.

 

فرانسه :

پایتخت : پاریس

زبان : فرانسوی

غذاهای فرانسوی یکی از محبوبترین غذاهای دنیا محسوب می شود. به علت وجود مناطق مختلف در فرانسه تنوع غذایی بسیاری نیز در این کشور وجود دارد. در خصوص غذای ملی فرانسه توافق کلی وجود ندارد و چندین نوع غذا در سراسر این کشور مورد علاقه همگان می باشند.pot-au-feu  نوعی غذا است که از گوشت گاو و ریشه سبزیجات تهیه می شود. در تهیه coqauvin نیز گوشت مرغ را با شراب قرمز طبخ می کنند.

مطالب جالب: بیش از 400 نوع پنیر در فرانسه تولید میشود. این کشور هم مساحت با تگزاس است ولی جمعیتی نزدیک به دو برابرتگزاس دارد. پوشیدن لباس سفید در مراسم عروسی از سنن کهن فرانسه است که به 500 سال قبل برمی گردد.

 

 آلمان :

پایتخت : برلین

زبان : آلمانی

غذاهای شمال و جنوب آلمان متفاوت از یکدیگر است. مردم جنوب کشور طرفدار نودل و پودینگ هستند در حالیکه مردم شمال بیشتر سیب زمینی مصرف می‏کنند.

سوسیس نیز یکی از غذاهای مورد علاقه آلمانی ها است که دارای اقسام گوناگون میباشد و تقریبا در سراسر این کشور سرو می شود. نان نیز معمولا در وعده های غذایی این کشور گنجانده شده است. آبجو آلمانی مانند آبجو بلژیک معروف است.

مطالب جالب: آلمان بیشترین جمعیت را در اروپا دارد (به غیر از روسیه). بطوریکه در سال 2012 میلادی جمعیت آن به 82 میلیون نفر رسیده بود. 300نوع نان در آلمان تولید می شود و موزه ای هم برای نمایش این نانها تاسیس شده است. در ضمن منشا درخت کریسمس از آلمان بوده است.