به وب سایت مرکز پژوهش های دانش بنیان فرهیختگان زرنام خوش آمدید ۱۴۰۳ يکشنبه ۲ دي
منو
آخرین مقالات
تبلیغات
آمار بازدید کنندگان
کاربران حاضر : 41
بازديد امروز : 126
آمار کل : 2473578
ماكاروني با آرد جوانه گندم 

ماكارونی جوانه گندم:

با توجه به آن كه در عصر حاضر رژیم غذایی مردم فاقد مقادیر كافی ویتامین‏ها و املاح معدنی برای تأمین سلامتی بدن بوده و از سوی دیگر درصد عمده آن را چربی‏ها و غذاهایی با كمیت بالا و كیفیت پایین تشكیل می‏دهد، جوانه گندم توجه بسیاری از متخصصین تغذیه را به خود جلب نموده است.  با وجود تغذیه نامناسب و رایج در كشور، اهمیت استفاده از جوانه ها كه هم در دسترس، ارزان و سالم بوده و هم می‏توانند قسمت عمده‏ای از نیازهای بدن به ویتامین‏های مختلف، املاح معدنی و آنزیم‏ها را تأمین كنند، بیش از پیش مشخص می‏شود.

جوانه گندم بخش کوچکی از دانه گندم است که حدوداً 5/2 درصد از وزن کل دانه را تشکیل می دهد.  این بخش به ظاهر كوچك به عنوان یك تركیب غذایی با ارزش حاوی پروتئین، اسیدهای چرب غیراشباع،‌ ویتامین‏های گروه E (حاوی آنتی اكسیدان‏ها)، ویتامین‏های گروه B ، مواد معدنی و فیبر رژیمی می‏باشد كه سبب شده تا متخصصین تغذیه، آن را به عنوان منبع مواد مغذی طبیعی تحسین نمایند.
میزان پروتئین موجود در جوانه گندم %28 می‏باشد که این مقدار از پروتئین گوشت هم بیشتر است. از لحاظ ارزش غذایی، پروتئین جوانه گندم هم ردیف با پروتئین‏های حیوانی و همچنین حاوی اسید آمینه‏های ضروری (بدن انسان قادر به تولید آن‏ها نیست) می‏باشد.
ارزش تغذیه‏ای دانه گندم با جوانه زدن افزایش پیدا كرده و حتی میزان ویتامین‏های گروه B آن نیز افزایش می‏یابد. بنابراین به عنوان منبع مهمی از این ویتامین‏ها محسوب می‏شود. ویتامین‏های گروهB ‌نقش مهمی در سلامت اعصاب و روان دارند و كمبود آن در بدن باعث می‏شود شكل گیری واحدهای عصبی به خوبی انجام نگیرد و فرد آرامش اعصاب نداشته باشد.
جوانه گندم سرشار از ویتامین E  نیز می‏باشد كه امروزه به عنوان معجزه گر و اکسیر جوانی معرفی می‏گردد.
مصرف جوانه گندم به صورت فرآورده‏های ماكارونی در بهبود سوء تغذیه كودكان نقش بسزایی خواهد داشت، عملكرد شیردهی مادران را افزایش داده و سبب كاهش چشمگیری در میزان كلسترول خون خواهد شد.  كاهش خطر ابتلا به بیماری‏های قلبی-عروقی،‌ درمان ریزش مو، رفع شوره سر و جوش‏های صورت نیز از تأثیرات مثبت مصرف این ماكارونی‏ها خواهد بود.
جوانه گندم حاوی «روی» زیادی است، بنابراین مصرف "ماكارونی جوانه گندم" در بزرگسالان سبب ترمیم زخم ها می‏گردد و برای کسانی که بیماری های عفونی دارد، مفید به فایده خواهد بود.
افزایش تراكم استخوان و در نتیجه مصونیت در برابر پوكی استخوان نیز از دیگر مزایای مصرف این ماكارونی‏ها خواهد بود.  جوانه گندم با خنثی كردن رادیكال‌‌های آزاد، حالت ارتجاعی رگ‌‌ها را حفظ كرده و باعث خون‌‌رسانی بهتر به مغز و اعصاب شده و به طور غیرمستقیم از كاهش توانایی فكری جلوگیری می‌‌كنند.
مصرف ماكارونی جوانه گندم در رفع بی‌خوابی، بروز یائسگی زودرس هم می‌تواند مؤثر باشد. از سوی دیگر غنی بودن جوانه گندم از ویتامین A باعث افزایش قوه بینایی، سرعت رشد کودکان، شادابی پوست و سلامت ریه خواهد شد.
جوانه گندم به مقدار زیادی دارای فیبر و آب است، بنابراین استفاده از ماكارونی‏ جوانه گندم باعث دفع كامل مدفوع شده، در نتیجه مانع از سرطان روده بزرگ می‏گردد.
یكی از مسائل موجود در نگهداری ماكارونی جوانه گندم توجه به تاریخ انقضای آن می‏باشد كه به دلیل وجود مواد اكسیداتیو 6 ماه خواهد بود.