ماكارونی جوانه گندم:
با توجه به آن كه در عصر حاضر رژیم غذایی مردم فاقد مقادیر كافی ویتامینها و املاح معدنی برای تأمین سلامتی بدن بوده و از سوی دیگر درصد عمده آن را چربیها و غذاهایی با كمیت بالا و كیفیت پایین تشكیل میدهد، جوانه گندم توجه بسیاری از متخصصین تغذیه را به خود جلب نموده است. با وجود تغذیه نامناسب و رایج در كشور، اهمیت استفاده از جوانه ها كه هم در دسترس، ارزان و سالم بوده و هم میتوانند قسمت عمدهای از نیازهای بدن به ویتامینهای مختلف، املاح معدنی و آنزیمها را تأمین كنند، بیش از پیش مشخص میشود.
جوانه گندم بخش کوچکی از دانه گندم است که حدوداً 5/2 درصد از وزن کل دانه را تشکیل می دهد. این بخش به ظاهر كوچك به عنوان یك تركیب غذایی با ارزش حاوی پروتئین، اسیدهای چرب غیراشباع، ویتامینهای گروه E (حاوی آنتی اكسیدانها)، ویتامینهای گروه B ، مواد معدنی و فیبر رژیمی میباشد كه سبب شده تا متخصصین تغذیه، آن را به عنوان منبع مواد مغذی طبیعی تحسین نمایند.میزان پروتئین موجود در جوانه گندم %28 میباشد که این مقدار از پروتئین گوشت هم بیشتر است. از لحاظ ارزش غذایی، پروتئین جوانه گندم هم ردیف با پروتئینهای حیوانی و همچنین حاوی اسید آمینههای ضروری (بدن انسان قادر به تولید آنها نیست) میباشد.ارزش تغذیهای دانه گندم با جوانه زدن افزایش پیدا كرده و حتی میزان ویتامینهای گروه B آن نیز افزایش مییابد. بنابراین به عنوان منبع مهمی از این ویتامینها محسوب میشود. ویتامینهای گروهB نقش مهمی در سلامت اعصاب و روان دارند و كمبود آن در بدن باعث میشود شكل گیری واحدهای عصبی به خوبی انجام نگیرد و فرد آرامش اعصاب نداشته باشد.جوانه گندم سرشار از ویتامین E نیز میباشد كه امروزه به عنوان معجزه گر و اکسیر جوانی معرفی میگردد.مصرف جوانه گندم به صورت فرآوردههای ماكارونی در بهبود سوء تغذیه كودكان نقش بسزایی خواهد داشت، عملكرد شیردهی مادران را افزایش داده و سبب كاهش چشمگیری در میزان كلسترول خون خواهد شد. كاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی، درمان ریزش مو، رفع شوره سر و جوشهای صورت نیز از تأثیرات مثبت مصرف این ماكارونیها خواهد بود.جوانه گندم حاوی «روی» زیادی است، بنابراین مصرف "ماكارونی جوانه گندم" در بزرگسالان سبب ترمیم زخم ها میگردد و برای کسانی که بیماری های عفونی دارد، مفید به فایده خواهد بود.افزایش تراكم استخوان و در نتیجه مصونیت در برابر پوكی استخوان نیز از دیگر مزایای مصرف این ماكارونیها خواهد بود. جوانه گندم با خنثی كردن رادیكالهای آزاد، حالت ارتجاعی رگها را حفظ كرده و باعث خونرسانی بهتر به مغز و اعصاب شده و به طور غیرمستقیم از كاهش توانایی فكری جلوگیری میكنند.مصرف ماكارونی جوانه گندم در رفع بیخوابی، بروز یائسگی زودرس هم میتواند مؤثر باشد. از سوی دیگر غنی بودن جوانه گندم از ویتامین A باعث افزایش قوه بینایی، سرعت رشد کودکان، شادابی پوست و سلامت ریه خواهد شد.جوانه گندم به مقدار زیادی دارای فیبر و آب است، بنابراین استفاده از ماكارونی جوانه گندم باعث دفع كامل مدفوع شده، در نتیجه مانع از سرطان روده بزرگ میگردد.یكی از مسائل موجود در نگهداری ماكارونی جوانه گندم توجه به تاریخ انقضای آن میباشد كه به دلیل وجود مواد اكسیداتیو 6 ماه خواهد بود.