در این مقاله خصوصیات ویسکوالاستیک خمیر حاصل از ارقام مختلف گندم دوروم ایرانی که برای تولید پاستا با کیفیت بالا انتخاب شده بودند، مورد بررسی قرار گرفته و آزمونهای رئولوژیکی از طریق رئومتر انجام شده است. برای تعیین مدول الاستیک G’ و مدول ویسکوز G”، تست فرکانس نوسانی در محدوده نوسان rad/s 0.012 تا rad/s 125 با کرنش در محدوده ویسکوالاستیک خطی صورت گرفته است. پارامترهای مدول الاستیک G’ و مدول ویسکوز G”، مورد ارزیابی قرار گرفتند. تعیین LVP برای شناخت ساختار ماکرومولکولهای گلوتن مطلوب بوده و ویژگیهای عاملی آن را مشخص میکند. نتایج رئولوژیکی توسط ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی سمولینا مشخص شده است.