امروزه درخواست غذاهای ایمن و سالم که لطمه کمتری به محیط زیست وارد می کنند، افزایش یافته است. این دسته از محصولات غذایی که اصطلاحاً غذاهاي ارگانيک گفته می شود عبارتند از غذاهاي حيواني و گياهي که در توليد آن از سيستم هاي طبيعي استفاده شده و اصلاح ژنتيک و مواد شيميايي شامل کودها، حشره کش، قارچ کش و علف کش های شیمیایی به کار نرفته باشد. عدم مصرف سموم و نهادهای کشاورزی در کشت محصولات ارگانیک تنها از جنبه سلامتی به انسان و محیط زیست مورد اهمیت قرار گرفته است چرا که عدم استفاده از مواد شیمیایی، باعث کاهش کیفیت محصولات تولیدی و افزایش مشکلات عدیده ای در صنایع تبدیلی و فراوری این نوع محصولات گشته است. جهت بررسی کیفیت گندم، آرد و نان از روش کشت ارگانیک و غیرارگانیک، لاین گندم N-80-19، تهیه شده از استان گلستان، پروژه تحقیقاتی در شرکت آرد زر انجام شد. در این آزمایش خواص شیمیایی، فیزیکی گندم و خواص شیمیایی رئولوژیکی آردهای حاصله و خواص فیزیکی و حسی نان حاصل از آنها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که اختلاف معنی داری بین گندم (وزن دانه، هکتولیتر، مقدار پروتئین، مقدار و ایندکس گلوتن، عدد فالینگ، حجم رسوب زلنی) و آرد حاصل از آن (خاکستر، مقدار و ایندکس گلوتن، عدد فالینگ و حجم رسوب زلنی، زمان توسعه خمیر، جذب آب خمیر و پایداری خمیر) وجود دارد. خواص نان (حجم و تخلخل نان) تهیه شده از آنها نیز اختلاف معنی داری مشاهده گردید. نتایج نشان مي دهد كه كيفيت گندم، آرد و نان ارگانيك از غيرارگانيك پايين تر است. با این حال، مصرف کنندگان به دليل جنبه هاي سلامتي و ايمني محصولات غذايي تمايل بيشتري نسبت به مصرف محصولات ارگانيك دارند.