کیفیت کلیه فرآوردههای غذایی بستگی به کیفیت مواداولیه آن دارد و ماکارونی نیز به عنوان یک مادهغذایی مهم که مصرف همگانی دارد از این قاعده مستثنینیست. در اکثر کشورهای جهان، ماکارونی از آردسمولینا تهیه میشود ولی در کشور ما معمولا از آرد نولتهیه میشود که باعث میشود محصول نهایی کیفیت مناسبینداشته باشد. لذا هدف از این پژوهش ارزیابیخصوصیات حسی و مکانیکی ماکارونی تولید شده با آردنول و سمولینا و مخلوط این دو آرد به منظور کاهشمصرف آرد سمولینا در تهیه ماکارونی و تولید ماکارونیبا خصوصیات مطلوب میباشد. نتایج نشان داد کهپاستای تولیدی با مخلوط آرد نول و سمولینا، درخصوصیات مانند عدد لعاب، افت پخت و نرمی تفاوتمعنیداری با پاستای تولیدی با آرد سمولینا ندارد.همچنین نتایج آزمون حسی نشان داد که این پاستا ازنظر مصرف کنندهها نیز قابل قبول است.