تولید پاستا از گندم عادي یا ترکیبی از انواع گندم، بدون ذکر اطلاعات کافی در برچسبها تقلبمحسوب میشود. بنابراین آنالیز محصول پاستا براي تعیین میزان گندم تریتیکوم آئستیوم اولیه به کاررفته درتولید سمولینا مورد توجه پ ژوهشگران، صاحبان این صنعت و بازارهاي جهانی بوده است. در اینمقاله روشهاي تجزیهاي مبتنی بر آنالیز پروتئینها براي تعیین اختلاط گندم تریتیکوم آئستیوم دردر کنار IEF،TLC،PAGE،RP-HPLC پاستا بررسی می شود. از نظر تجزیهاي روشهايبراي رسیدن به نتایج قابل اتکا به کار P و دوروتست S کیت هاي آنالیز سریع اسکن پاستا، دورو تسترفتهاند. با توجه به توسعه خطوط جدید تولید پاستا که خشک کنهاي با دماي بالا را به خدمتگرفته اند، نتایج این آنالیزها به علت دناتوره شدن پروتئینها مورد بازبینی قرار گرفتهاند. از طرف دیگرگیلیادین نیز از دیگر عواملی به شمار میروند که -γ تاثیر شرایط محیطی بر روي ارقام گندم نان فاقدمحدوده قابل اطمینان این آنالیزها را مشخص میکنند. این مقاله به پژوهشهاي انجام شده در اینزمینه و اعتبارسنجی آنالیزهاي صورت گرفته، میپردازد.